Párizs zokog.

Véleményposzt

Jó ideje már, hogy posztot írtam a migráció kapcsán. A véleményem nem változott azóta sem, legfeljebb annyiban, hogy hosszú idő után sikerült eldöntenem, Merkel delíriuma-e a veszélyesebb, vagy Orbáné.

Advertisement

Angela Merkel sikeresen emelte magát a legkártékonyabb európai politikus posztamentumára. Legnagyobb részben az általa képviselt, belpolitikai célokat szolgáló, manipulatív, korlátolt és kifejezhetetlenül ostoba hozzáállás vezetett az eddigi legbrutálisabb európai terrorcselekményhez. Szimbolikusnak látom, hogy ez a német-francia futbalmeccs idejére lett időzítve, nyilvánvalóan szándékosan.

Sajnos tudom, hogy mi lesz ennek a támadásnak is a következménye; egy újabb óvatoskodó és impotens beszélgetés, amíg a többezer kilométerrel ezelőtt valóban segítségre szorult tömegek takarói alatt Európába áramló szélsőségesek a hasukat fogják a röhögéstől. A regisztráció és a határellenőrzés továbbra sem prioritás. Nem tudom, hogy ezek után mi kell még ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon az ilyen esetekre eredetileg megalkotott európai törvények betartásának létjogosultsága, amit Mutti egyetlen tollvonással tett semmissé, pusztán szívjóságból. Az osztrák kancellár kerítésük építése közben habzó szájjal tovább nácizik, míg Hollande elnök még mindig meglepődést mímelve nyilatkozik a sajtónak az ügy kapcsán, mikor évek óta nyilvánvaló jelek támasztják alá a valós fenyegetés tényét.

A hosszú békeidő jólétében Misi mókus módjára felhízlalt, idealista vezetők puhány, naív és önelégült politikája az európai társadalmat valóban gyávának és nem gyengének láttatja az örökké termő fa szigetének illúziója felé utat törő tömegek szemében, miközben a valóságban egyre több menekülttábor áll lángokban és egyre több embert pusztít el a terror. Kurvára ideje lenne már őszintének lenni, mert a gyenge oroszlán még tud erőt mutatni, de a gyávát kíméletlenül elpusztítják.

Share This Story